خانه ی من

وب نوشت های یاسر فریادرس

خانه ی من

وب نوشت های یاسر فریادرس

خانه ی من
طبقه بندی موضوعی

۱ مطلب در آذر ۱۳۹۲ ثبت شده است

صاحب نذر گوسفند چاق و چله ی می خرد و به نیت نذری قربانی می کند. پوست و قسمت های حرامش را جدا می کند و هر چه قابل خوردن است داخل دیگ می اندازد از کله پاچه گرفته تا دل و جگر.
زیر دیگ روشن می شود، آب و نمک و گوشت قربانی که تنها محتویات غذای نذری است اضافه می گردد؛ وقتی گوشت ها حسابی می پخته می شود، در دیگ را با سلام به سالار شهیدان و صلوات باز می شود. آشپز استخوان ها را جدا می کند ، هر چه باقی می ماند داخل یک ظرف بزرگ می ریزد و یک پارچه رویش می اندازد. 
نذری
صاحب نذر هم یکی از سادات روحانی را دعوت می کند بالای نذر دعا بخواند . سید هم دعا می کند و بدون اینکه به حجم گوشت نگاه کند از زیر پارچه، یک مشت ( موچه، mouche ) روی هر نان می گذارد تا گوشت تمام شود . هر موچه به علاوه یک کاسه آبگوشت سهم یک نفر از مهمانان می شود. سر سفره هم فقط نان و آب و نمک می گذارند. 
این نذری خوشمزه و خاص، نذری داوودی (داوتی daoti) نام دارد که در هر مرحله اش حکمتی است. نذری داوودی در منطقه زاگرس نشین غرب کشور مرسوم است که متاسفانه کم کم دارد فراموش می شود...

۱ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ آذر ۹۲ ، ۱۸:۱۶
یاسر فریادرس